dr inż. Marian Gil

  • Jednostka:
    Kolegium Nauk Przyrodniczych/Instytut Technologii Żywności i Żywienia/Zakład Przetwórstwa i Towaroznawstwa Rolniczego
  • Budynek: D9
  • Pokój: 263
  • Nr telefonu: +48(17) 785 52 63
  • Email: [email protected]
  • ORCID: 0000-0002-8159-8926
  • Konsultacje dla studentów: Wtorek 13:00-14:30

Informacje

Zainteresowania badawcze:

  • ocena jakości surowców i produktów zwierzęcych;
  • wpływ metod utrwalania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt;
  • optymalizacja i kształtowanie jakości produktów rolno-spożywczych;
  • zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności,
  • systemy zarządzania jakością w przemyśle spożywczym;
  • wpływ różnych czynników na preferencje żywieniowe konsumentów;

Publikacje