dr inż. Paulina Duma-Kocan

  • Jednostka:
    Zakład Przetwórstwa i Towaroznawstwa Rolniczego, Instytut Technologii Żywności i Żywienia, Kolegium Nauk Przyrodniczych
  • Budynek: D9
  • Pokój: 263
  • Nr telefonu: 17 785 52 63
  • Email: [email protected]
  • ORCID: 0000-0001-9239-9511
  • Konsultacje dla studentów: Czwartek 11:30-13:00

Informacje

Zainteresowania badawcze:

  • wpływ metod utrwalania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt;
  • wpływ różnych zabiegów technologicznych i kulinarnych na jakość produktów mięsnych;
  • wpływ czynników środowiskowych, genetycznych oraz czasu i warunków przechowywania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt stanowiących bazę surowcową dla przemysłu mięsnego;
  • ocena jakości surowców i produktów zwierzęcych;
  • kształtowanie jakości produktów rolno-spożywczych;

Publikacje