Studia I stopnia/stacjonarne
ROK I (Rok akademicki 2022/2023)
- Analiza żywności
- Aspekty prawa żywnościowego
- Chemia
- Chemia żywności
- Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw żywnościowych
- Etyka
- Inżynieria procesowa w przemyśle spożywczym
- Matematyka
- Metrologia w naukach o żywności
- Mikrobiologia żywności
- Produkcja surowców roślinnych
- Produkcja surowców zwierzęcych
- Propedeutyka nauki o żywności
- Przedsiębiorczości i zarządzania w przemyśle spożywczym
- Technologia informacyjna
- Żywienie człowieka
ROK II (Rok akademicki 2023/2024)
- Analiza sensoryczna żywności
- Analiza żywności
- Biochemia żywności
- Bioprocesy w technologii żywności
- Chłodnictwo i przechowalnictwo żywności
- Maszynoznawstwo i aparatura przemysłu spożywczego
- Ocena jakości i surowców produktów roślinnych
- Ocena jakości surowców i produktów zwierzęcych
- Ogólna technologia i utrwalanie żywności
- Opakowania żywności
- Organizmy modelowe w badaniach aktywności biologicznej żywności
- Toksykologia żywności
- Żywienie człowieka